Legendarium, sezonul 1, episodul 2 – Calea Lactee

Sinopsis:
Zete este fratele Rikai aflat mereu in cautarea unor noi aventuri. Adora sa se catere in cei mai inalti copaci sau sa exploreze cele mai intunecate pesteri. Imaginatia lui depaseste granitele povestilor ancestrale spuse de bunicul sau. Nu pierde niciodata sansa de a fi salvatorul Copacului cu Povesti si al legendelor. Entuziasmul sau nu cunoaste limite, iar prudenta de care da dovada sora lui ii lipseste prudenta. Este modelul tipic al baiatului sanatos de la tara, foarte curios dar si visator. Pentru el, nu exista nicio diferenta intre basm si realitate. Este un personaj neobosit si viclean care ne aminteste de copilaria bunicului.

Rika este sora precauta a lui Zete ce are o inima mare. Mintea ei ascutita si natura grijulie ii ajuta pe amandoi sa ramana in siguranta atunci cand dau de necaz. Este personajul pur si cinstit care atționeaza ca o constiinta a fratelui ei pentru a nu-l lasa sa devieze de la drumul cel bun. Ea intruchipeaza finetea, blandetea si gratia in intregul serial. Curiozitatea ei nu cunoaste limite fapt care o face sa isi urmeze fratele oriunde ar merge el. Nu vrea sa fie mai prejos decat Zete si ii place sa aiba ultimul cuvant. Pe cat de brusc se infurie, pe atat de repede se si linisteste. Pe parcursul serialului devine din ce in ce mai curajoasa pe masura ce numarul aventurilor lor creste.

Bunicul poate fi definit prin calm si bun simț. Este cel care vede lucrurile cat mai pragmatic posibil. Desi ii place sa fie un om strict, isi adora nepotii: Rika si Zete, mai mult decat orice, si nu incearca sa ascunda acest fapt. Bunicul este un barbat invarsta, intelept, bland ca un urs, curajos care a infruntat viata intr-un mod inteligent si care are multe povesti de impartasit. Copiilor le place sa-si petreaca timpul cu el fiindca uneori este distractiv si ii place sa rada. Odata cu aparitia Diavolului, bunicul scoate din maneca cateva trucuri noi pentru a-i ajuta pe copii sa il invinga. El este un sprijin ferm pentru nepotii sai care salvează legendele, ceea ce il umple de mandrie. Sarcina pe care si-au asumat-o nu este intotdeauna una lipsita de pericole, iar el este adesea ingrijorat. Aceasta ingrijorare este insa diminuata de gandul ca alaturi de copii este Cavalerul Mano si Potcoava Fermecata.

Cavalerul Mano este o creatura fantastica, de basm, un conducator si protector al copiilor, un tovaras de incredere in majoritatea aventurilor lor. Un personaj curajos, destept care se misca cu usurinta atat in lumea reala cat si in lumea magica a legendelor. El este cel ce-i ghideaza pe copii ca o busola in experientele lor. Este cunoscatorul tuturor secretelor, o fiinta chibzuita si binevoitoare. Locuieste in Copacul cu Povesti aflat in curtea bunicului. Vedem o figura anonima a carui fata este aproape complet ascunsa, dar sa nu uitam atoatestiutoare. Cele mai vizibile trasaturi ale sale sunt mustata si barba lunga, care simbolizeaza atemporalitatea si intelepciunea infinita.

Potcoava magica pare la prima vedere o potcoava obisnuita, dar poate functiona ca o tableta contemporana. Eroii nostri o folosesc ca pe un dispozitiv de invatare pentru a dobandi noi cunostințe, prin descoperirea legendelor si a informatiilor demult uitate. Este, de asemenea, cheia Copacului cu povesti. Aflati îin pericol, potcoava le arata calea de scapare sau le ofera accesul catre Copacul cu povesti.

Flautul fermecat al lui Zete i-a fost daruit initial bunicului, de o zana cu inima buna pe nume Firtos. A fost sculptat dintr-un vlastar al Copacului cu Povesti, pe vremea cand bunicul avea si el aceeasi varsta cu Zete. Atunci cand Zete canta la flaut, puterea zanei este canalizata acolo unde este cea mai mare nevoie. Acest instrument ajuta la incununarea cu succes a oricarei activitati. Totodata, flautul poate desface farmecele si vrajile malefice legate de fortele malefice.

Regie: Szabolcs Fazakas

Producator: studioul de animatie Legendarium Romania

Scroll to top